Ədəbiyyat (təlim rus dilində olan məktəblər üçün)

Kurikulum əsasında hazırlanmış 7-ci sinif “Ədəbiyyat” (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərslik komplektinə (2014-cü il nəşri) dair yekun rəy

Respublikanın ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci sinifləri üçün “Ədəbiyyat” (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərsliyinə (2011-ci il nəşri) dair yekun rəy

“Ədəbiyyat 7” (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərslik komplektinə dair yekun rəy Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinə göndərilmişdir.
4 mart 2015
7-ci sinif üçün “Literatura” (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərslik komplektinin müzakirəsi
4 mart 2015-ci il tarixdə, saat 14:00-da ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci siniflərində istifadədə olan "Literatura" (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərslik komplektinin elmi-metodiki monitorinqi ilə bağlı seminar keçirilmişdir.

Dərslik komplekti məzmun, dil və üslub, bədii tərtibat, dizayn, verilən tapşırıqların məzmuna uyğunluğu və “Müəllim üçün metodik vəsait”in məzmununun işlənməsi baxımından müzakirə edilmişdir.

Seminarda Bakı şəhərindən BDU-nun dosenti Rəna İsmayılova, 72 nömrəli məktəb-liseyin müəllimi Natalya Drepina və Nərimanov rayonu Məktəb-Lisey Kompleksinin müəllimi Viktoriya Ələkbərova gündəlik məsələ ilə bağlı fikirlər bildirmiş, təkliflər vermişlər.

Beləliklə, ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci siniflərində istifadədə olan “Literatura” (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərslik komplektinin elmi-metodiki monitorinqi başa çatmışdır. Müzakirə zamanı bildirilmiş qeyd və təkliflər yekun rəydə nəzərə alınaraq müəlliflərə təqdim ediləcək, Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinə göndəriləcək və “Dərslik portalı”nda yerləşdiriləcəkdir.
25 fevral 2015
23 fevral 2015-ci il tarixdə, saat 14:00-da ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci siniflərində istifadədə olan "Literatura" (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərslik komplektinin elmi-metodiki monitorinqi ilə bağlı seminar keçirilmişdir.

Müzakirədə dərslik komplektinin həmmüəllifi Nərimanov rayonu Məktəb-Lisey Kompleksinin direktoru, filologiya elmləri doktoru Qafar Hüseynov iştirak etmişdir.

Seminarda Bakı şəhərindən BDU-nun dosenti Rəna İsmayılova, Fərəh Süleymanova, Elitar gimnaziyanın müəllimi Olqa Yevtuşenko, 151 nömrəli tam orta məktəbin müəllimi Rəna İsayeva və Nərimanov rayonu Məktəb-Lisey Kompleksinin müəllimi Viktoriya Ələkbərova gündəlik məsələ ilə bağlı fikirlər bildirmiş, təkliflər vermişlər.

Dərslik komplektinin həmmüəllifi səsləndirilmiş fikirlərə münasibət bildirmiş və sualları cavablandırmışdır.

Növbəti seminarda (4 mart 2015-ci il tarixdə, saat 14:00; Ünvan: Abdulvahab Salamzadə küçəsi, 28; Bakı Asiya Universitetinin binası, 4-cü mərtəbə, akt zalı) dərslik komplektinin müzakirəsi davam etdiriləcəkdir.
“Ədəbiyyat 7” (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərsliyinə dair yekun rəy Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinə göndərilmişdir.
24 aprel 2013
“Ədəbiyyat” fənni (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) üzrə ekspert şurasının 7-ci sinif dərsliyi ilə bağlı müzakirəsi

Ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci sinifləri üçün “Ədəbiyyat” dərsliyinin (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) yekun rəyinin son müzakirəsi olmuşdur.

Respublikanın ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci sinifləri üçün “Ədəbiyyat” dərsliyi (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) ilə bağlı TQDK-ya daxil olmuş və seminarlarda müzakirələr nəticəsində bildirilmiş iradlar, təkliflər və qeydlər nəzərə alınmaqla formalaşmış yekun rəyi əsas tutaraq ekspert şurası

“Ədəbiyyat 7” dərsliyinin (müəlliflər: Telman Cəfərov, İlahə Carçıyeva, Rəna İsayeva) yekun rəydə göstərilən irad və təkliflər nəzərə alınmaqla, respublikanın ümumtəhsil məktəblərində istifadəsi məqsədəuyğun hesab edilir. Yeni hazırlanacaq dərslikdə bu dərslikdəki materiallardan istifadə olunarsa, yekun rəydə göstərilən irad və təkliflərin nəzərə alınması tövsiyə olunur.

17 aprel 2013
Ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci siniflərində istifadədə olan “Ədəbiyyat” (təlim rus dilində olan məktəblər üçün) dərsliyinin  elmi-metodiki monitorinqi ilə bağlı keçirilən seminar haqqında məlumat
Gündəlik məsələ ümumtəhsil məktəblərinin 7-ci siniflərinin rus bölməsi üçün “Ədəbiyyat” dərsliyinin müzakirəsi ilə bağlı olmuşdur.

Seminarda dərsliyin məzmunu, dil və üslubu, bədii tərtibatı, dizaynı, eləcə də verilən tapşırıqların məzmuna uyğunluğu barədə fikirlər bildirilmiş və təkliflər verilmişdir.

Müzakirələrdə Bakı və Sumqayıt şəhərlərinin ümumtəhsil məktəblərinin müəllimləri gündəlik məsələ ilə bağlı fikir bildirmiş və təkliflərini vermişlər.

Müzakirələr nəticəsində formalaşdırılacaq yekun rəy müəlliflərə və Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinə təqdim ediləcəkdir.